Алтернативни начини да се справим със запека и коликите при бебетата

Вашето бебе е здраво, хапнало е сладко, пелените му са сменени и въпреки това не спира да плаче с часове. Всички бебета плачат, но тези, които изпитват колики или запек, плачат повече от обикновено. Това може да притесни сериозно родителите им, но добрата новина е, че и двете неща са временно явление, което просто ще отмине.

Коликите обикновено започват, когато бебетата са на възраст около 3 седмици, и отминават, когато достигнат 3 до 4 месеца. Между 40% и 60% от бебетата минават през този така неприятен етап.

Все още на науката не е известно какво причинява коликите и няма доказано лечение за тях. Но има различни начини коликите и констипацията да бъдат облекчени. Ето и няколко алтернативни подхода, които могат да помогнат, за да успокоите своето бебче.

Елиминационна диета

Ако кърмите, може да помислите за елиминирането на определени храни от вашата диета, включително потенциални алергени като млечните продукти. Тъй като строгите елиминационни диети могат да бъдат нездравословни, посъветвайте се с вашия лекар, преди да предприемете значителни промени в храненето си.

Физически успокояващи техники

Различни движения и физически техники, могат да бъдат много успешен начин за успокояване на бебето. Повиването на бебето е изпитан метод за утешаване, който ще му помогне да спи и по-дълго. Бебетата също така се успокояват от движението, така че носенето на бебешки слинг, пристегнат около гърдите на родителя, бутането на бебето в количка или возенето в кола също могат да облекчат болките му. Машина за бял шум или даже класическата музика, се препоръчват като алтернативни методи за успокояване на бебето.

Топла баня

Някои бебета обичат топлата баня. Тя може да успокои коремчето, както и духа на ревящото бебе. Не е нужно да добавяте сапун или шампоан. Само топла вода и спокойна обстановка в банята. Можете също така да затоплите кърпа за измиване и да я сложите на корема на бебето, ако не искате да го къпете всеки ден.

Плодов сок

Плодовият сок може да бъде решение при бебета със запек. Ако бебето ви е под четири месеца, опитайте да му помогнете с плодов сок от сини сливи, ябълка или грозде. Не забравяйте да разредите сока с вода. До няколко минути или най-много до 24 часа ще видите и ефекта.

Билкови добавки

Различни билки могат да успокоят коликите при бебетата или да спрат запека. Лекарствените продукт с билкови добавки имат безопасни, нискодозирани формули, които постигат бързи резултати. Билките, които могат да помогнат, са липата, кочата билка, мента, копър, маточина или лайка.

От всички тях особено внимание заслужава лайката, която се използва в медицината от стотици години за лечение на болезнено храносмилане, колики, морска болест и гастрит. Тази билка е добре известна с антиспастичното си действие, както и с това, че намалява възпалението на стомашно-чревния тракт. Тя действа нежно и успокояващо, и носи много ползи за здравето на малките деца и бебета.
Лайката е билка с карминативно (газогонно) действие и е известна със способността си да предотвратява образуването на газове и да подпомага изхвърлянето им, което я прави идеална за успокояване на неспокойни бебета. Тя действа върху малките мускули в червата и ги отпуска.

Лайката има и други предимства, тя действа като леко успокоително, затова и възрастните често я приемат преди лягане, а действа и като противовъзпалително средство. Лайката облекчава симптомите на раздразнителност, нервно напрежение и тревожност.
Затова и на продуктите, съдържащи лайка, се гледа като на простичък, евтин и доста ефективен начин за справяне с коликите и запека при бебетата. Осанит Колик пилули е един от тях. Той е хомеопатичен лекарствен продукт, който съдържа лайка, и е специално предназначен за най-малките.

Изключително ефективен е за облекчаване на коликите и болката в червата, успокоява подутия корем и подпомага отделянето на излишните газове, като същевременно активира и засилва силите на организма за по-бързата адаптация на детето към изискванията на околната среда.

Препоръчваме
Осанит колик пилули

Осанит Колик пилули

При първи симптоми на бебешки колики!

 
Специално разработен, за да подпомогне по-лесното преминаване на вашето бебе през периода на колики. Изключително ефективен е за облекчаване на коликите и болката в червата, успокоява подутия корем и подпомага отделянето на излишните газове.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Полезно