Бебето не спира да плаче. Какво да правим?

Бебешкият плач не е случаен. Мина времето, когато се приемеше, че мъничето може да бъде оставено да издава звуци и вопли, докато се измори и спре и това ще е от полза за развитието на дихателната му система. Днес психолозите съветват да бъде утешавано плачещото дете, особено ако е на възраст под една година. Това ще му внуши увереност, че е закриляно и в безопасност, че винаги има на кого да се довери. Важно е родителите да се научат да разбират причините, довели до плача. Една от най-честите е

Гладът

Ако са минали повече от два часа след последното приемане на мляко, нахранете детето, съветва д-р Бенджамин Спок, първият педиатър, изучил психоанализата, за да си изясни нуждите на растящия детски организъм.

Ако не са минали два часа от последното пълноценно хранене и детето продължава да плаче, вероятно не е гладно и причината е някакво

Продължително неудобство

  • Например, бебето усеща студ или му е прекалено топло. Подобен дискомфорт винаги води до раздразнителност. За да се преустанови, дрехите и завивките на мъничето трябва да му осигуряват термичен уют. Нищо не бива да го стяга.
  • Замърсеният, препълнен памперс също може да е причина за плач. Подмяната е задължителна поради опасност от кожни възпаления. Ако вече са настъпили, лекувайте ги с кремове, съдържащи цинк. За да ги предотвратите, поддържайте кожата на бебето чиста и добре хидратирана.
  • Ако телесната температурата на детето се е повишила, то също е раздразнително и плаче. Не разчитайте единствено на студени кърпи върху челото, китките и стъпалата му. Добре е обаче, при висока температура, да ги ползвате докато дойде лекар. Медицинският преглед е задължителен.

Коликите

са състояние, характерно за над 70 на сто от новородените, обхващащо периода от втората, третата седмица до края на 3-ия месец от раждането. Типичен за коликите е острият плач, настъпващ редовно през определен период от време, често – следобед или привечер. Интензивността на плача е различна. Най-вероятно проблемът е резултат от процес на адаптиране на незрялата храносмилателна система на бебето към външния свят. Недостигът на ензими, необходими за разграждането на въглехидратите, които се съдържат в кърмата и адаптираното мляко, води до образуване на газове. Те раздуват стомаха и червата и причиняват болка. За да помогнете на мъничето, трябва да му осигурите възможност да се изтеглят навън появилите се газовете. За овладяване на коликите много подходящ е хомеопатичният продукт – Осанит Колик пилули, предназначен за кърмачета на възраст над 2 седмици. Може да се съчетае с масажиране на детското коремче чрез кръгови движения по посока на часовниковата стрелка.

Поникващите зъби

стресират бебето и водят до плач. Начин за противодействие е да осигурите на детето специални играчки за зъби и масажиране на венците. Ще му помогнат Осадент пилули, които не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действат противовъзпалително и ускоряват растежа на зъбките. Не съдържат лидокаин и не причиняват алергични реакции;.

Преумората

Не е изключено по-дългата разходка или многото гости вкъщи да уморят мъничето. То не може да заспи и с плача си показва, че информацията, която е получило е твърде натоварваща. Топлата прегръдка, нежните думи и ласки ще му донесат успокоение. Със сигурност с напредване на възрастта вашето дете ще плаче по-рядко. Но ще продължи да се нуждае от обичта на родителите си. Така че не се въздържайте да я показвате. Тя е съществено условие за пълноценно развитие на рожбата ви.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ
Осанит колик пилули

Осанит Колик пилули

При първи симптоми на бебешки колики!

 
Специално разработен, за да подпомогне по-лесното преминаване на вашето бебе през периода на колики. Изключително ефективен е за облекчаване на коликите и болката в червата, успокоява подутия корем и подпомага отделянето на излишните газове.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент пилули

Осадент пилули

Първи тръпки при първи зъбки!

 
Специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент растителен гел за зъби

Осадент гел за зъби

Гел с локално действие

 
Осадент, под формата на гел е надеждно средство за незабавно справяне с болката и възпалението при никнене на първите млечни зъбки. Гелът има приятен охлаждащ ефект, който действа успокояващо, грижи се за раздразнените венци по време на израстването на първите зъби и може да облекчи този процес.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Полезно