Хомеопатията - ефективно решение при болезнено никнене на зъби

Никненето на млечните зъбки може да бъде болезнен процес както за детето, така и за родителите. Безсънни нощи, подути венци, лигавене, раздразнение и от двете страни. Неслучайно този период може да бъде кошмар за цялото семейство.

Обикновено първите зъбки се появяват между четвъртия и осмия месец. При някои деца този процес може да започне и доста по-късно, около навършването на първата годинка. Така или иначе, около 3-годишна възраст децата вече имат пълния набор от 20 млечни зъба.

На моменти този процес може да ви се струва като тъжна приказка без край, но съществуват методи, които могат да облекчат дискомфорта от никненето на зъбките. Един от тези методи е лечението чрез хомеопатия. Хомеопатията се счита за безопасен и ефективен подход, който дава резултати без да застрашава здравето на детето.

Как помага хомеопатията?

Хомеопатията вярва в активирането на собствените сили на организма, за да се справи самостоятелно със заплахите. Тя работи на принципа на сходността. Идеята тук е, че когато се прилага в малки количества, вещество, което причинява симптоми, подобни на тези на заболяването, предизвиква лечение на това заболяване в тялото.

В същото време в хомеопатията е залегнал и принципът на уникалността, което означава, че за една и съща болест, всеки човек показва различни симптоми, което изисква индивидуален подход на лечение.

Хомеопатичните лекарства се произвеждат на принципа на потенциране, което означава извличане на тинктура от растение или минерал и многократното му разреждане. Вместо използването на големи дози, се прилагат миниатюрни количества, които да започнат оздравителния процес, затова хомеопатията се счита за безопасно лечение, в което не можеш да предозираш, а страничните ефекти са почти нулеви.

Хомеопатията и зъбките

Това я прави идеално решение при растежа на бебешките зъбки, разчитайки на бързо развиващия се организъм на бебето да пребори болката от поникването им, осланяйки се на собствените сили на организма.

Хомеопатията е издържала изпитанието на времето. Лекарствата, използвани в съвременната хомеопатична практика, са оцелели векове без промяна в начина, по който се използват. А една от най-разпространените и ефективни съставки на хомеопатичните продукти е Chamomilla recutita или стръкове лайка. Използването на лайката за облекчаване на никненето на зъбките започва за първи път преди 200 години.

Лайката – мощен успокояващ ефект

Отдавна лайката се е превърнала в част от хомеопатичния комплект за първа помощ по целия свят. А гледката как благодарение на нея, неспокойното и плачещо дете се превръща в спокойно и сладко херувимче, трудно може да бъде забравена. Симптомите на никненето на зъбките избледняват, а болката намалява по толкова плавен и естествен начин, че лайката си е спечелила репутация като средство за облекчаване на дискомфорта от никненето на зъбите по цял свят.

Индивидуалният начин, по който бебето реагира по време на никнене на зъбите, е ключът към решението кой хомеопатичен продукт да се използва. Кои са симптомите, които показват, че детето има нужда от лекарство, съдържащо лайка?

Ако бебето ви демонстрира един или няколко от следните модели на поведение, докато му растат зъбки, то хомеопатията с лайка е най-добрият избор за лечение:

  • Бебето иска да бъде държано на ръце, започва да плаче гневно и да рита, ако бъде оставено на земята
  • Бебето изисква храна, играчки и напитки, но когато ги получи, губи интерес
  • Изглежда необичайно чувствително към болка и не обича да се взират в него
  • По време на сън се мята и обръща, плаче на глас, обикновено плаче повече през нощта, особено между 21:00 и 22:00 ч.
  • Венците му са възпалени, така че държи устата си постоянно отворена или лапа пръстите си. Лицето му лесно се зачервява.

Родителите естествено се двоумят, преди да дадат на бебето каквото и да е лечение, но могат да се чувстват спокойни, когато знаят, че изключително малките дози, използвани в хомеопатичната медицина, го правят безопасно. Един от най-хубавите ефекти на хомеопатията, съдържаща лайка, е моментът, в който може да погледнете детето си и виждате, че най-накрая е сънливо и може да си подремне.

Хомеопатичните продукти, съдържащи лайка, са сочени за един от най-добрите варианти за облекчение при никненето на зъбки. А един от най-търсените подобни продукти на българския пазар е Осадент пилули, чийто мощен лечебен ефект се дължи на комбинацията от лайка и още четири доказани хомеопатични съставки. Те действат усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действат противовъзпалително и ускоряват растежа на зъбките.

Препоръчваме
Осадент пилули

Осадент пилули

Първи тръпки при първи зъбки!

 
Специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент растителен гел за зъби

Осадент гел за зъби

Гел с локално действие

 
Осадент, под формата на гел е надеждно средство за незабавно справяне с болката и възпалението при никнене на първите млечни зъбки. Гелът има приятен охлаждащ ефект, който действа успокояващо, грижи се за раздразнените венци по време на израстването на първите зъби и може да облекчи този процес.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Полезно