От какво най-често боледуват децата в първата си година?

Боледуванията са част от израстването – не можем да направим много, за да ги предотвратим, просто още едно от онези неща през, които трябва да минем заедно с детето. Затова и изборът на добър личен лекар може да ви спести много притеснения. Важно е да се чувствате уверени в съветите му, за да преминете по-спокойно през първата годинка на детето, в която често ще се сблъсквате с неща като настинки и инфекции.

Настинки

Деликатната и неукрепнала имунна система на бебетата ги прави много по-податливи на инфекциозни заболявания, отколкото възрастните. Повечето деца ще настинат поне няколко пъти през първата си годинка, които ще идват с кашлица, кихане и хрема. Най-доброто лечение обикновено са много течности, прегръдки и почивка. Антибиотиците няма да помогнат на този етап.

Колики

Когато бебето плаче непрекъснато и без видима причина, то най-вероятно се бори с коликите. Коликите често могат да се дължат на гастроезофагеален рефлукс, когато киселинното съдържание на стомаха болезнено се връща обратно в хранопровода.

Ако детето ви постоянно плаче след тримесечна възраст, може би е време да се обадите на лекар. Лекарят може да препоръча по-малко и по-чести хранения, различен вид адаптирано мляко или лекарства.

Запек

Не е никак необичайно децата да изпитват проблеми с храносмилателната система през първите 12 месеца от раждането. Да не забравяме, че това е периодът, в който различни нови храни се въвеждат в диетата им. Когато бебетата започнат да ядат твърда храна, те могат да получат запек и да не могат да отделят твърди изпражнения. За щастие има редица домашни средства за лечение с копър, сусам, ленено семе и много други, включително промени в диетата.

Диария

Диарията може да бъде причинена от хранителна алергия, бактериална инфекция или лекарства и може потенциално да доведе до дехидратация. Когато детето не е уринирало повече от 5-6 часа, това говори за обезводняване. Сух памперс за повече от 4 часа при най-малките е знак за началото на дехидратацията.

Кожна инфекция

При повечето деца с кожни инфекции може да са необходими допълнителни изследвания, за да се определи най-подходящото лечение. Най-често кожните възпаления се дължат на стафилококи или стрептококи. Те засягат частите от кожата, подложени на триене и замърсяване, това могат да бъдат ингвиналните гънки, шията, подмишниците и др.

Никнене на зъби

Никненето на зъби е нормален процес, който започва между 6 и 12 месеца след раждането. Около третата година на детето то трябва да се усмихва с първия си на набор от 20 зъбчета. Всяко бебе има своята уникална комбинация от симптоми по време на никненето на зъби. Най-честите са лека раздразнителност и липса на апетит, както и

  • слюноотделяне
  • дъвчене на твърди предмети
  • лека изнервеност и капризност
  • възпалени, зачервени или подути венци

За да успокоите бебето, може да използвате хомеопатия и различни домашни трикове като изстудена кърпа, лед, играчки за дъвчене и др. Хомеопатията е добро и безопасно допълнение, което може значително да облекчи дискомфорта на бебето. Осадент пилули е хомеопатичен лекарствен продукт, специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки, сред които и лайка, действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

Проблеми със съня

Разстройствата на съня при бебетата са често срещани. Проучванията показват, че лошото качество на съня при децата са свързани с множество проблеми, включително поведенчески проблеми, проблеми в развитието, по-затруднено социализиране и проблеми с теглото. Но повечето проблеми със съня са причинени от временни неща като заболяване, никнене на зъби, етапи в развитието или промени в рутината.

Изграждане на имунитет

Бебетата се раждат с незряла имунна система. В резултат на това са склонни към по-голям брой инфекции, обикновено от 4 до 8 годишно. Имунната система на бебетата обаче започва да узрява скоро след раждането. Броят на инфекциите започва да намалява, а когато децата са в училищна възраст, тяхната податливост на заразяване обикновено е същата като тази при възрастните.

Препоръчваме
Осадент пилули

Осадент пилули

Първи тръпки при първи зъбки!

 
Специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент растителен гел за зъби

Осадент гел за зъби

Гел с локално действие

 
Осадент, под формата на гел е надеждно средство за незабавно справяне с болката и възпалението при никнене на първите млечни зъбки. Гелът има приятен охлаждащ ефект, който действа успокояващо, грижи се за раздразнените венци по време на израстването на първите зъби и може да облекчи този процес.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Полезно