Овладейте болката при поникването на зъбчетата

Израстването на първите зъбчета е едно от незабравимите преживявания през първата годинка на бебето. Обикновено те се появяват между четвъртия и осмия месец и са белязани от мъчителна болка.

Симптоми при порастване на зъбчетата:

  • лигавене/слюнчене
  • кашлица
  • хрема
  • леко повишена температура
  • неспокоен сън
  • поява на обрив по брадичката
  • търкане на бузките
  • гризане
  • диария

Начини да облекчите болката и дискомфорта:

1. Студена ръкавица за къпане

Намокрете чиста ръкавица в студена вода и я поставете във фризера за 30 минути. Силно охладена, леко хрупкавата ръкавица представлява голямо облекчение, но и малко разнообразие за децата, на които никнат зъбчетата.

2. Масаж на възпалени венци

С чист пръст или със задната част на охладена лъжица обтрийте възпалените венци, като упражните съвсем лек натиск, без бебето да усеща болка.

3. Почистване с марли

Венците, по които никнат зъбчета, са много чувствителни. Можете да предизвикате дискомфорт при бебето, ако се опитате да ги почистите. Вместо да използвате четка, можете да ги обтриете с мека марля. По този начин зъбките ще са бели, а и вие няма да докосвате директно меките венци.

4. Използване на подходящи продукти

Aко бебето ви е с болки, консултирайте се с лекар, относно прилагането на някои медикаменти, които да облекчат неприятните усещания от израстването на зъбите. За предпочитане са щадящите продукти. Осадент пилули се прилага според хомеопатичните принципи за лечение на проблеми при никнене на първите зъбки при кърмачетата.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ
Осадент пилули

Осадент пилули

Първи тръпки при първи зъбки!

 
Специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент растителен гел за зъби

Осадент гел за зъби

Гел с локално действие

 
Осадент, под формата на гел е надеждно средство за незабавно справяне с болката и възпалението при никнене на първите млечни зъбки. Гелът има приятен охлаждащ ефект, който действа успокояващо, грижи се за раздразнените венци по време на израстването на първите зъби и може да облекчи този процес.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Полезно