Правилната гризалка за първите зъбки на Вашето бебе

Ако бебето Ви страда от болки по време на растежа на първите му зъбки, подходящата гризалка може да му помогне. В момента в който бебето замени биберона и посяга към нещо по-твърдо и пластмасово, което да захапе, е дошло времето за първата гризалка.

Правилната гризалка няма ръбове и е лесна за почистване. Гризалките, които са пълни с вода и се изстудяват в хладилник повлияват много добре на растежа на бебешките зъбки. Студът намалява кръвообращението във венците. Така подутината в тях намалява, а с нея и болките при бебето.

Гризалката не само намалява болките при растежа на зъбите, но и освен това подпомага развитието на зъбите и челюстта. Когато купувате гризалка за Вашето бебе задължително трябва да заложите на доказано качество.

За какво да следите при покупката на гризалка:

Поносимост:

Меките гризалки трябва задължително да са направени от материали, които не съдържат PVC. Гризалката трябва да е изработена от материал, който не се поврежда от слюнка и да е трудна за чупене. Никоя майка не иска бебчето й да погълне някоя частица.

Повърхност:

Гризалката трябва да е снабдена с различни повърхности. Трябва да има приставки от различни материали и да е максимално разнообразна за бебето.

Форма:

Формата на правилната гризалка не трябва да има остри ръбове. В противен случай бебето може да се нарани.

Дрънкалка:

Интересът на бебето към гризалката може да бъде увеличен, ако тя има прикрепени шарени, подвижни дрънкалки.

Повърхност, подобна на четка за зъби:

Повърхност на гризалката с много фина четка, подсъзнателно подготвя бебето за използването на истинска четка за зъби в бъдещето.

Почистване:

Гризалката трябва да може да бъде почиствана с топла вода или в миялната машина.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ
Осадент пилули

Осадент пилули

Първи тръпки при първи зъбки!

 
Специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент растителен гел за зъби

Осадент гел за зъби

Гел с локално действие

 
Осадент, под формата на гел е надеждно средство за незабавно справяне с болката и възпалението при никнене на първите млечни зъбки. Гелът има приятен охлаждащ ефект, който действа успокояващо, грижи се за раздразнените венци по време на израстването на първите зъби и може да облекчи този процес.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Полезно