КАКВО Е ХОМЕОПАТИЯ?

Това е метод за лечение, който се основава на широк поглед към човека и здравето, към условията за възникване на болестта и нейните индивидуални прояви в конкретния човек. Името хомеопатия идва от гръцките думи хомео (подобен) и патос (страдание). Още в древността Хипократ – бащата на медицината, провъзгласява принцип, който векове по-късно e поставен в основата на хомеопатията: Подобното се лекува с подобно.

На практика това означава, че факторът, довел до болестни симптоми, има способността, при определени условия, да ги премахва. Друг Хипократов закон гласи: Преди всичко не вреди!

И двата принципа за лечение и опазване на здравето са в сила при хомеопатията, известна още като „нежната медицина“. Тя е с огромно значение за всички пациенти, особено за най-малките, чиито организъм е в процес на развитие.

Как действа хомеопатията?

Хомеопатията не използва синтетични, а естествени вещества от природата. Силно разредени, в нищожно малка доза, те се превръщат в сигнал, който отключва и стимулира способността на всеки организъм да се справя с неблагоприятните промени в него. Хомеопатичните продукти не противодействат на болестта, а стимулират организма сам да се пребори с нея. Когато стартира болестен процес, неговите прояви започват от органи, които не са жизненоважни (например дихателното възпаление започва с умерено висока температура). Рязкото и бързо медикаментозно понижаване на температурата всъщност блокира самоотбраната на организма и намалява неговата устойчивост. И обратно – тази устойчивост нараства при самостоятелно справяне с болестта. А ползването на нищожно малки количества от активно вещество на практика правят хомеопатичното лечение безвредно. Към него се обръщат все повече педиатри и все по-твърдо се налага виждането, че при децата хомеопатията е много резултатна.

Нейният създател – немският лекар, токсиколог и химик д-р Самюел Ханеман, както и последователите му обясняват тази ефективност с жизнена енергия, която у младите организми се мобилизира лесно, защото не е изтощена от стрес, вредни фактори в околната среда, антибиотици и редица още лекарства. При това се лекува не възникналото заболяване, а конкретния човек, което налага ползването на индивидуални методи и средства. Според хомеопатията всичко в човека е взаимно свързано и за да бъде лечението резултатно, специалистът трябва задължително да опознае пациента като личност. Въпросният подход се осъществява най-лесно при децата поради тяхната непосредственост и откритост, което от своя страна позволява да се спестяват медикаментозни въздействия с евентуални рискови последици в бъдещето.

Например, прилагането на Осадент пилули облекчава болките при поникването на първите зъби, без да натоварва детето с лидокаин, без да създава риск от алергични реакции. Към тези щадящи ефекти се добавят и други: при употреба на Осадент пилули не се налага докосване на чувствителните венци; продуктът има противовъзпалително действие; съставките му не се отмиват със слюнката; съдържащият се в Осадент пилули калциев карбонат ускорява растежа на зъбите.

Според д-р Ханеман най-висшият идеал на лечението е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето.

Много са доказателствата за това. Един от най-актуалните примери е приложението на Осанит Колик Пилули. Осанит е хомеопатичен лекарствен продукт, който съдържа Chamomilla recutita D12.  Той облекчава коликите и премахва неприятния метеоризъм при кърмачета и деца на възраст от 2 седмици до 12 години. Приложението му се основава изключително на хомеопатичен опит, напълно съответен на образеца за лечение.

Посочените примери са поредно доказателство, че хомеопатията активно подкрепя и обогатява арсенала от възможности за лечение. Осадент пилули и Осанит Колик Пилули са средства, чрез които малчуганите биха могли да преодоляват възникналите при тях симптоми на дискомфорт и да възстановят нормалния си тонус и жизнена енергия, да укрепват физически и емоционално.

Ние вярваме, че това постижение не е само природен дар, а резултат от правилни лечебни подходи и здравословен начин на живот от най-ранна възраст.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ
Осанит колик пилули

Осанит Колик пилули

При първи симптоми на бебешки колики!

 
Специално разработен, за да подпомогне по-лесното преминаване на вашето бебе през периода на колики. Изключително ефективен е за облекчаване на коликите и болката в червата, успокоява подутия корем и подпомага отделянето на излишните газове.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент пилули

Осадент пилули

Първи тръпки при първи зъбки!

 
Специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент растителен гел за зъби

Осадент гел за зъби

Гел с локално действие

 
Осадент, под формата на гел е надеждно средство за незабавно справяне с болката и възпалението при никнене на първите млечни зъбки. Гелът има приятен охлаждащ ефект, който действа успокояващо, грижи се за раздразнените венци по време на израстването на първите зъби и може да облекчи този процес.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
КАКВО КАЗВАТ ЗА НАС

Страшно доволна съм от пилулите Осадент, голямо успокоение при появата на първите 2 зъбчета 😁 ще пробваме и гелчето 💛

Полина Иванова
Осадент пилули

Доволни сме, използвах ги и при по-голямото дете! Препоръчвам ги!❤💙

Станимира Стоянова
Осадент пилули и Осадент гел

Без да преувеличавам – аз съм най-големият ви фен! През първата ни криза – коликите, преминахме неусетно благодарение на Осанит колик пилули, а сега се радваме на безпроблемно никнене на зъбки благодарение на Осадент гел за зъбки. Гелчето е наистина вълшебно, действа моментално, като плюс отчитам липсата на лидокаин.

Ина Николова
Осадент гел за зъби