КАКВО Е ХОМЕОПАТИЯ?

Това е метод за лечение, който се основава на широк поглед към човека и здравето, към условията за възникване на болестта и нейните индивидуални прояви в конкретния човек. Името хомеопатия идва от гръцките думи хомео (подобен) и патос (страдание). Още в древността Хипократ – бащата на медицината, провъзгласява принцип, който векове по-късно e поставен в основата на хомеопатията: Подобното се лекува с подобно.

На практика това означава, че факторът, довел до болестни симптоми, има способността, при определени условия, да ги премахва. Друг Хипократов закон гласи: Преди всичко не вреди!

И двата принципа за лечение и опазване на здравето са в сила при хомеопатията, известна още като „нежната медицина“. Тя е с огромно значение за всички пациенти, особено за най-малките, чиито организъм е в процес на развитие.

Как действа хомеопатията?

Хомеопатията не използва синтетични, а естествени вещества от природата. Силно разредени, в нищожно малка доза, те се превръщат в сигнал, който отключва и стимулира способността на всеки организъм да се справя с неблагоприятните промени в него. Хомеопатичните продукти не противодействат на болестта, а стимулират организма сам да се пребори с нея. Когато стартира болестен процес, неговите прояви започват от органи, които не са жизненоважни (например дихателното възпаление започва с умерено висока температура). Рязкото и бързо медикаментозно понижаване на температурата всъщност блокира самоотбраната на организма и намалява неговата устойчивост. И обратно – тази устойчивост нараства при самостоятелно справяне с болестта. А ползването на нищожно малки количества от активно вещество на практика правят хомеопатичното лечение безвредно. Към него се обръщат все повече педиатри и все по-твърдо се налага виждането, че при децата хомеопатията е много резултатна.

Нейният създател – немският лекар, токсиколог и химик д-р Самюел Ханеман, както и последователите му обясняват тази ефективност с жизнена енергия, която у младите организми се мобилизира лесно, защото не е изтощена от стрес, вредни фактори в околната среда, антибиотици и редица още лекарства. При това се лекува не възникналото заболяване, а конкретния човек, което налага ползването на индивидуални методи и средства. Според хомеопатията всичко в човека е взаимно свързано и за да бъде лечението резултатно, специалистът трябва задължително да опознае пациента като личност. Въпросният подход се осъществява най-лесно при децата поради тяхната непосредственост и откритост, което от своя страна позволява да се спестяват медикаментозни въздействия с евентуални рискови последици в бъдещето.

Например, прилагането на Осадент пилули облекчава болките при поникването на първите зъби, без да натоварва детето с лидокаин, без да създава риск от алергични реакции. Към тези щадящи ефекти се добавят и други: при употреба на Осадент пилули не се налага докосване на чувствителните венци; продуктът има противовъзпалително действие; съставките му не се отмиват със слюнката; съдържащият се в Осадент пилули калциев карбонат ускорява растежа на зъбите.

Според д-р Ханеман най-висшият идеал на лечението е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето.

Много са доказателствата за това. Един от най-актуалните примери е приложението на Осанит Колик Пилули. Осанит е хомеопатичен лекарствен продукт, който съдържа Chamomilla recutita D12.  Той облекчава коликите и премахва неприятния метеоризъм при кърмачета и деца на възраст от 2 седмици до 12 години. Приложението му се основава изключително на хомеопатичен опит, напълно съответен на образеца за лечение.

Посочените примери са поредно доказателство, че хомеопатията активно подкрепя и обогатява арсенала от възможности за лечение. Осадент пилули и Осанит Колик Пилули са средства, чрез които малчуганите биха могли да преодоляват възникналите при тях симптоми на дискомфорт и да възстановят нормалния си тонус и жизнена енергия, да укрепват физически и емоционално.

Ние вярваме, че това постижение не е само природен дар, а резултат от правилни лечебни подходи и здравословен начин на живот от най-ранна възраст.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ
Осанит колик пилули

Осанит Колик пилули

При първи симптоми на бебешки колики!

 
Специално разработен, за да подпомогне по-лесното преминаване на вашето бебе през периода на колики. Изключително ефективен е за облекчаване на коликите и болката в червата, успокоява подутия корем и подпомага отделянето на излишните газове.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент пилули

Осадент пилули

Първи тръпки при първи зъбки!

 
Специално предназначен за най-малките. Комбинацията от пет доказани хомеопатични съставки действа усилено, като не само премахват болката и повишената раздразнителност, водещи до плач, но също действа противовъзпалително и ускорява растежа на зъбките.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Осадент растителен гел за зъби

Осадент гел за зъби

Гел с локално действие

 
Осадент, под формата на гел е надеждно средство за незабавно справяне с болката и възпалението при никнене на първите млечни зъбки. Гелът има приятен охлаждащ ефект, който действа успокояващо, грижи се за раздразнените венци по време на израстването на първите зъби и може да облекчи този процес.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
КАКВО КАЗВАТ ЗА НАС

Най-добрите! Моя мъник с нетърпение чака с отворена уста като ги покажа. Найстина действат. Няма конкуренция за тях в пазара пред други.

Елена Захова
Осадент

Моя приятелка ми препоръча Осанит колик пилули, след като изпробвах всякакви бабини неща за облекчаване на коликите. Не ги отричам, но те са временна помощ при коликите.
Осанит Колик Пилули е хомеопатичен лекарствен продукт. Препоръчвам го с две ръце, защото наистина помогна на моето момче да спи спокойно и да бъде усмихнат, когато е буден.

Венета Боринарова
Осанит Колик пилули

Както повечето майки и аз се сблъсках със състоянието – колики. Интересувах се много как и с какво да помогна на моето бебче.
Наясно съм, че коликите не са болест, а състояние на неудържим плач на иначе здравото бебе. Педиатърката ни изписа Осанит колик.
Само след няколкодневна употреба на Осанит колик плачът и нарушенията на съня намаляха, а след още няколко дни на прием изчезнаха напълно.
Препоръчам хомеопатичният продукт Осанит Колик Пилули.

Лидия Александрова
Осанит Колик пилули