Полезно

Как да облекчим детето, когато поникват първите му зъбки? С какво да противодействаме на болката при пробива им? Кои храни са подходящи в този период? Откога започва грижата за зъбите и с какво трябва да бъде съобразена? Отговор на тези и други въпроси ще получите тук.
Искаме да ви помогнем така че вашето дете да расте здраво и да ви радва с красива усмивка и хармонично развитие.

В помощ ще ви бъдат нашите два калкулатора:

  • калкулатор за нормите на растеж (ще ви ориентира дали вашето дете се развива нормално);
  • калкулатор за съня (чрез него ще преценявате достатъчно ли спи вашата рожба).

Захранване на бебето – кога, как и с какво

Бебето ви расте и скоро ще наближи шестия месец от раждането си. След периода на коликите ви предстои да се сблъскате и с дискомфорта на бебето от растежа на зъбките. Но всъщност, този дискомфорт ще доведе до удобството по-късно, бебето да се научи да дъвче и да приема по-твърда храна.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Късно срещу ранно никнене на зъби

Точно както възрастните, така и бебета имат своя уникален път и се движат с различна скорост. Още с раждането си, някои бебчета вече имат пораснало зъбче, други следват установения график и зъбките им започват да се показват между третия и шестия месец.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

5 причини защо бебето хапе и 5 начина да го спрем

Бебешкото хапане е честно срещано при кърмачетата, особено когато им никнат първите зъбки. Това е и част от техния начин да опознаят света около себе си и да го „опитат“, водени от едно първите усещания, които познават, а именно вкусът.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Никнене на първи зъбки – какво помага?

Първите зъбки идват с много радост, но и с много суетене покрай бебето. Докато си пробиват път нагоре, зъбките могат да причинят много дискомфорт и да накарат и най-спокойния родител да стиска зъби, докато детето нервничи, отказва да спи и да яде, и води след себе си един малък Армагедон вкъщи.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ