Полезно

Как да облекчим детето, когато поникват първите му зъбки? С какво да противодействаме на болката при пробива им? Кои храни са подходящи в този период? Откога започва грижата за зъбите и с какво трябва да бъде съобразена? Отговор на тези и други въпроси ще получите тук.
Искаме да ви помогнем така че вашето дете да расте здраво и да ви радва с красива усмивка и хармонично развитие.

В помощ ще ви бъдат нашите два калкулатора:

  • калкулатор за нормите на растеж (ще ви ориентира дали вашето дете се развива нормално);
  • калкулатор за съня (чрез него ще преценявате достатъчно ли спи вашата рожба).

Съвети за безпроблемно захранванe

Немлечната храна е нещо толкова ново и непознато за бебето, че може да му отнеме известно време, докато свикне с новата текстура в устата си. А ето и няколко начина, по които може да улесните този процес:

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

12-те най-често задавани въпроси за никненето на зъбите

Порастването на зъбките може да бъде сложен период за вас и вашето бебче, но колкото повече знаете, толкова по-спокойни ще бъдете, че вашето мъниче ще получи възможно най-бързо облекчението, което заслужава.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Кога пониква първото зъбче и какви са симптомите?

Поникването на първото зъбче в устата на вашето бебе и онези очарователни усмивки на беззъб пират, които все повече и повече се запълват с нови зъбчета, ще е един от спомените, към които грижливо ще се връщате, докато гледате как детето расте.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

5 причини бебето да отказва да се храни

Бебето ви яде вчера. И предния ден. Но днес упорито отказва да се храни. Какво се случва? От болки, до изключителна чувствителност към храната или просто временно неразположение, може да има различни причини бебчо да отказва да се храни.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ