Полезно

Как да облекчим детето, когато поникват първите му зъбки? С какво да противодействаме на болката при пробива им? Кои храни са подходящи в този период? Откога започва грижата за зъбите и с какво трябва да бъде съобразена? Отговор на тези и други въпроси ще получите тук.
Искаме да ви помогнем така че вашето дете да расте здраво и да ви радва с красива усмивка и хармонично развитие.

В помощ ще ви бъдат нашите два калкулатора:

  • калкулатор за нормите на растеж (ще ви ориентира дали вашето дете се развива нормално);
  • калкулатор за съня (чрез него ще преценявате достатъчно ли спи вашата рожба).

6 начина да преминете по-леко през никненето на първите зъбки

Треска, безсънни нощи и непрекъснат плач. Звучи като никнене на първи зъбки! Но не се притеснявайте, събрахме различни съвети от детски зъболекари, както и коментари от майки, които са преминали през това изпитание.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Първи зъбки – опитът на българските майки

Изникването на първите зъбки е предизвикателство както за бебетата, така и за техните родители. Сърцето на всеки родител се къса, докато гледа как детето му страда и се превива от болка и плач, докато зъбките пробиват през венците.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Как да изберем правилния продукт за никнещи зъбки

На пазара има различни продукти за облекчаване на раздразнените венци. Едни от най популярните са геловете, но колко от нас разглеждат съставките им, преди да решат какво да купят. Струва си да помислим какво купуваме и как избираме най-подходящите и безопасни продукти.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Митове и факти за никненето на първите зъбки

От бабите до медицинските специалисти, всеки има списък със симптоми и илачи, които са свързани с никненето на зъбките. През този период от живота му пасивният имунитет на бебето, дължащ се на майчините антитела, отслабва и това води до сблъсъка на неукрепналата имунна система с разнообразните детски болести.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ