Полезно

Как да облекчим детето, когато поникват първите му зъбки? С какво да противодействаме на болката при пробива им? Кои храни са подходящи в този период? Откога започва грижата за зъбите и с какво трябва да бъде съобразена? Отговор на тези и други въпроси ще получите тук.
Искаме да ви помогнем така че вашето дете да расте здраво и да ви радва с красива усмивка и хармонично развитие.

В помощ ще ви бъдат нашите два калкулатора:

  • калкулатор за нормите на растеж (ще ви ориентира дали вашето дете се развива нормално);
  • калкулатор за съня (чрез него ще преценявате достатъчно ли спи вашата рожба).

Биберонът – полезен или вреден?

Характерен атрибут за всяко бебе е биберонът. И макар че се употребява от векове, спорът за неговите ползи и вреди продължава. От една страна биберонът успокоява, от друга – изкривява захапката на детето.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Преминаване на бебето към твърди храни

Преминаване на бебето към твърди храни. Без стрес!

В повечето случаи е желателно преходът към твърдите храни да стартира след като детето навърши шестия си месец, без обаче да се спира кърменето (или приемането на адаптирано мляко). Не започвайте по-рано! Такива са препоръките на Световната здравна организация, Европейската и Американската педиатрични асоциации.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Кога ще поникнат първите зъбки на твоето бебе

Кога ще поникнат първите зъбки на твоето бебе

Всичко е относително – гласи прочутата максима на Алберт Айнщайн. Поникването на зъбките не прави изключение, въпреки че съществуват отдавна утвърдени начини за прогнозиране на този процес. Най-популярна е следната формула: броят на млечните зъбки е равен на възрастта на детето минус 6. Според нея на 7 месеца мъничето има един зъб, на 8 – два и т.н.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ