Полезно

Как да облекчим детето, когато поникват първите му зъбки? С какво да противодействаме на болката при пробива им? Кои храни са подходящи в този период? Откога започва грижата за зъбите и с какво трябва да бъде съобразена? Отговор на тези и други въпроси ще получите тук.
Искаме да ви помогнем така че вашето дете да расте здраво и да ви радва с красива усмивка и хармонично развитие.

В помощ ще ви бъдат нашите два калкулатора:

  • калкулатор за нормите на растеж (ще ви ориентира дали вашето дете се развива нормално);
  • калкулатор за съня (чрез него ще преценявате достатъчно ли спи вашата рожба).

7 често срещани проблема при никненето на зъбки

Всяко дете реагира различно на болката по време на никненето на зъби, но неприятностите се забелязват най-вече през нощта, когато неспокойният сън на детето води до събуждане на цялото семейство. А почти всеки родител се е сблъсквал с поне един от тези 7 проблема, които мъчат детето при никненето на първите зъбки.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

От какво най-често боледуват децата в първата си година?

Боледуванията са част от израстването – не можем да направим много, за да ги предотвратим, просто още едно от онези неща през, които трябва да минем заедно с детето. Затова и изборът на добър личен лекар може да ви спести много притеснения.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Родители споделят своя опит: Изпитани решения при никнене на зъби

Поникването на млечните зъби е свързано с болка и общ дискомфорт, които могат да направят живота на вашето бебе, а и вашия, доста проблемен за известно време. Ако не сте намерили ефективни начини да се справите с болките от никнещите зъбки, тези съвети от родители, които вече са минали през това, могат да ви бъдат полезни.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ