Полезно

Педиатрите казват, че коликите са малка неприятност за детето, която се превръща в огромен проблем за родителите. Лекарите са наясно, че плачът и спазмите на мъничето със сигурност ще отминат, но са нужни време и търпение. Как по-леко да понесете този период ще научите в нашата рубрика „Полезно“ чрез съветите, които публикуваме.

В помощ ще ви бъдат два калкулатораза нормите на растеж и за съня на рожбата ви. Данните от тях ще са ви полезни в общите усилия за укрепване здравословното състояние на вашето дете.

Колики или нещо по-сериозно, кога да потърсим лекар?

Съществуват различни теории за това какво причинява коликите – това, което успокоява едно бебе, може да раздразни друго. Например при кърмене, промяната на диетата на майката – елиминирането на млечни продукти и глутен, може да помогне при едното бебе, а при другото да няма ефект.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Как да помогнем на бебето при колики

Появата на колики не е симптом на заболяване, ако Вашето бебе се развива добре, храни се достатъчно и повишава телесното си тегло. Обикновено болките възникват вечер и през нощта, когато неукрепналата още храносмилателна система е натоварена най-много.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ