Полезно

Педиатрите казват, че коликите са малка неприятност за детето, която се превръща в огромен проблем за родителите. Лекарите са наясно, че плачът и спазмите на мъничето със сигурност ще отминат, но са нужни време и търпение. Как по-леко да понесете този период ще научите в нашата рубрика „Полезно“ чрез съветите, които публикуваме.

В помощ ще ви бъдат два калкулатораза нормите на растеж и за съня на рожбата ви. Данните от тях ще са ви полезни в общите усилия за укрепване здравословното състояние на вашето дете.

10 мита за коликите

Коликите не са основание да изпробвате върху бебето си всичко прочетено в интернет или чуто от майки и баби. За да не превръщате мъничето в опитно зайче, предлагаме ви десет от най-честите неточни твърдения за бебешките колики

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Запек при бебето – как да се справим

Има ли моето бебе запек? Ако „Да“ какво да правя? Сигурно подобни въпроси поне веднъж са ви тревожили, щом ви е заинтересувал този текст. Според специалистите по педиатрия, нормално e червата на кърмачето да се изпразват от два до пет пъти на ден.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Как да се храните по време на кърмене

Всяка нова майка иска най-доброто за своето мъниче. Идеалният начин за това е да изберете да кърмите детето си. Тъй като по време на кърмене, вие предоставяте на вашето бебе всички хранителни вещества, понякога начинът, по който се храни майката може да е причина за поява на колики при бебето.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Какво показват изхожданията на Вашето бебе

Цветът и мирисът на отделянията са показателни за здравето. Кафяво, жълто, оранжево, кехлибарено – така нормално са оцветени изхожданията на бебетата, които са кърмени. По правило при тях се явяват всекидневно различни нюанси, в зависимост от менюто на майката.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ