Полезно

Педиатрите казват, че коликите са малка неприятност за детето, която се превръща в огромен проблем за родителите. Лекарите са наясно, че плачът и спазмите на мъничето със сигурност ще отминат, но са нужни време и търпение. Как по-леко да понесете този период ще научите в нашата рубрика „Полезно“ чрез съветите, които публикуваме.

В помощ ще ви бъдат два калкулатораза нормите на растеж и за съня на рожбата ви. Данните от тях ще са ви полезни в общите усилия за укрепване здравословното състояние на вашето дете.

Колики – какво помага и колко продължават?

Ревящото, безутешно бебе може да бъде тежко изпитание за всеки родител. Когато бебето ви отхвърля опитите ви да го утешите и изглежда още по-ядосано, припомнете си, че то е твърде малко, за да разбира концепцията за вина, а коликите нямат нищо общо с родителските ви умения.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Какво действа успокояващо на бебето с колики?

Макар че коликите звучат повече като болест, това е просто прекомерен плач през първите няколко месеца на бебето. Добрата новина за коликите е, че те обикновено продължават, докато бебето навърши около 3 месеца, след което магически изчезват.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

8 лекарски съвета относно кърменето

Ако кърмите, вие давате на бебето си не само всички хранителни вещества, които ще насърчат растежа и здравословното му развитие, но и плетете още по-здрава връзка между вас и малкото вързопче, която ще има голямо значение през следващите години.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

15 начина да победим коликите

Въпреки че никой не разбира напълно причините за коликите, нека да направим две основни предположения. Първо, бебето има болки в стомахчето. Второ, бебето е силно разстроено и кисело в резултат на това. Ето защо, за да победим коликите, усилията ни трябва да са насочени към това бебето да се отпусне естествено и особено коремчето му.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ