Полезно

Педиатрите казват, че коликите са малка неприятност за детето, която се превръща в огромен проблем за родителите. Лекарите са наясно, че плачът и спазмите на мъничето със сигурност ще отминат, но са нужни време и търпение. Как по-леко да понесете този период ще научите в нашата рубрика „Полезно“ чрез съветите, които публикуваме.

В помощ ще ви бъдат два калкулатораза нормите на растеж и за съня на рожбата ви. Данните от тях ще са ви полезни в общите усилия за укрепване здравословното състояние на вашето дете.

Как да се храните по време на кърмене

Всяка нова майка иска най-доброто за своето мъниче. Идеалният начин за това е да изберете да кърмите детето си. Тъй като по време на кърмене, вие предоставяте на вашето бебе всички хранителни вещества, понякога начинът, по който се храни майката може да е причина за поява на колики при бебето.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Какво показват изхожданията на Вашето бебе

Цветът и мирисът на отделянията са показателни за здравето. Кафяво, жълто, оранжево, кехлибарено – така нормално са оцветени изхожданията на бебетата, които са кърмени. По правило при тях се явяват всекидневно различни нюанси, в зависимост от менюто на майката.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
10 храни, които да изключим по време на кърмене

10 храни, които бихме могли да изключим по време на кърменето

Има ли опасни храни за кърмачката – този въпрос често вълнува майката и близките й. И макар да не е установена пряка връзка между консумираните ястия и състава на кърмата, разумно е да се внимава с продукти, които женският организъм трудно понася. В зависимост от това какво предизвикват – киселини, метеоризъм, разхлабен или затегнат стомах, храните може да повлияят върху кърмата.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Всичко за коликите

Всичко за коликите

Още в първия миг от живота на бебето майката се притеснява за здравето му. Специално място сред нейните грижи заема въпросът за коликите, на които са посветени стотици мнения във форуми, в печатни и електронни издания. Какво е това и как да помогнем на бебетата с колики, ще разкажем в този текст, съобразявайки се единствено с последните виждания на специалистите по неонатология и педиатрия.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ