Полезно

Педиатрите казват, че коликите са малка неприятност за детето, която се превръща в огромен проблем за родителите. Лекарите са наясно, че плачът и спазмите на мъничето със сигурност ще отминат, но са нужни време и търпение. Как по-леко да понесете този период ще научите в нашата рубрика „Полезно“ чрез съветите, които публикуваме.

В помощ ще ви бъдат два калкулатораза нормите на растеж и за съня на рожбата ви. Данните от тях ще са ви полезни в общите усилия за укрепване здравословното състояние на вашето дете.

Можете ли да разпознаете бебешките колики – тест

Прибирате се щастливи с новороденото си бебе вкъщи и седмици наред се любувате на малкото същество, което не прави нищо друго освен да спи, яде, гука и плаче. В един хубав ден, няколко седмици по-късно, изведнъж бебето ви избухва в продължителен, разтърсващ ушите плач, допълнени от стиснати юмручета, махащи крачета и нещастно червено лице.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

11 начина за облекчаване на болката от газове при бебетата

Всяко майка е изпитвала паническото чувство, когато бебето й започне да плаче от болка, защото очевидно нещо го мъчи и това не е глад. Бебетата не могат да ни кажат какво чувстват, затова и първите признаци на дискомфорт са придружени от много повече плач от обичайното.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

8 трика за бързо приспиване на бебето

След толкова дълго време в корема на мама, вашето бебе може да бъде шокирано от широкия свят отвън, където нещо ново се появява отвсякъде. Драстичната промяна може да бъде и една от причините бебето да заспива неспокойно и по-трудно.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ